måndag 13 april 2009

Annan dag påsk

Ännu en lugn dag. Var hos läkaren i lördags igen och kollade flödet i navelsträngen och livmodertappen och båda var oförändrade vilket var bra, men flödet är tydligen precis på gränsen för vad som är normalt. Livmodertappen är 2,5 cm jämfört med 4,5 från början. Jag sa att jag hade fått mer sammandragningar och läkarens råd var att vila ännu mer.

Idag ska i alla fall några kompisar till oss få barn, jättespännande! Bebisen vill tydligen inte komma ut frivilligt så de skulle sätta igång förlossningen idag. Hoppas allt går bra!

Vi fortsätter att ge Moa mjölkfritt, hittills har det inte gett något resultat, tvärtom är hon hårdare i magen igen. Vi har fått en mjölkfri mjölkersättning utskriven på apoteket som hon ska få i sig 18 skopor av varje dag i stället för de mjölkprodukter som vi inte ska ge henne. De första dagarna gick det okej att få i henne pulvret. Vi fick inte i henne 18 skedar, men vi tänkte att det går nog bättre när hon fått vänja sig vid smaken. Men för några dagar sedan så kräktes hon upp hela sin gröt efter frukosten som vi hade haft sånt där pulver i. Sen var det svårt att få i henne mer mat och dryck med pulvret i, men lite fick vi i henne i alla fall. Men två dagar senare händer exakt samma sak. Hon kräks upp gröten med pulvret i. Efter det har vi inte fått i henne en enda milliliter pulver. Hon tvärvägrar att dricka det som dryck och har vi det i maten äter hon inte en tugga. Vi ska ringa läkaren i morgon och höra hur vi ska göra. Om det finns något annat man kan ge i stället och om vi ska fortsätta med dieten trots att det inte hjälpt ett dugg.

Just nu sover Moa sin eftermiddagslur. Det är skönt för hon är ganska jobbig att ha att göra med nu om dagarna. Extremt bestämd och får hon inte precis som hon vill så är det skrik och gnäll. Man behöver en paus ibland helt klart!

Inga kommentarer: