torsdag 21 februari 2008

Sömnsnack

Moa har börjat sova en hel del på dagarna igen. En period sov hon nästan inget alls på dagarna. Nu vaknar hon lite tidigare på morgnarna i stället.

Vi har börjat med en ny rutin. Förut la vi alltid Moa samtidigt som vi själva gick och lade oss vid midnatt. Nu har vi tänkt att vi ska lägga henne vid tio i stället. Det har gått lite si och så med den saken eftersom vi kommit hem efter tio de flesta dagar hittills sen vi började med den rutinen förra onsdagen, men nu ska det förhoppningsvis bli bättre i fortsättningen. De kvällar vi har lagt henne vid tio har det tagit en stund för henne att somna, men vid elva ungefär har hon sovit.

En anledning till att jag var lite tveksam till att börja lägga henne före oss var att hon alltid sover sin längsta sovperiod i början av natten och att jag då skulle gå miste om sömn om vi la henne tidigare. Den första natten vi la henne tio (fast hon somnade vid elva) vaknade hon inte förrän halv sex, vilket är då hon brukar vakna när hon somnar vid midnatt eller ännu senare. Skönt tyckte jag! Men de övriga nätterna har hon vaknat redan vid tre-halv fyra. Det vore skönt om hon började sova lite längre på nätterna snart. Vi ska väl börja med annan mat snart och då kanske hon sover längre så småningom. Vi får se. Det funkar helt okej som det är nu också, så det är egentligen ingen fara.

Vi tänkte kanske börja prova smakportioner nu i helgen. Det ska bli himla spännande att se hur hon kommer att gilla det!

Inga kommentarer: