lördag 13 oktober 2007

Vagnval

Jag skrev tidigare om våra problem att välja vagn. När nu dottern valde att komma ut för tidigt blev det plötsligt brått att skaffa en. Min man åkte iväg till en Babylandaffär och kom hem med en massa broschyrer och information och sen blev vi tvungna att ta ett snabbt beslut. Det var ganska skönt - vi jobbar bättre under press helt enkelt! Vi funderade ut vilka våra behov var och kom fram till att vi ville ha:

- en kombivagn - vi kan inte ta med vagnen upp i lägenheten, utan lämnar den i cykel/vagnförrådet. Alltså är det bra att kunna lyfta ur liften enkelt och ta med den upp i lägenheten.

- hårdlift - eftersom man måste dra upp vagnen för en brant trappa kom vi fram till att det var bäst med en hårdlift, eftersom man då lättare kan ställa ifrån sig hårdliften med barnet i på golven medan man drar upp vagnen för trappan. Då känns det säkrare med en hårdlift. Dessutom kan man använda hårdliften som en säng.

- svängbara hjul - vi tyckte det verkade så smidigt.

Valet låg då mellan Teutonia fun och Emmaljunga city cerox 360. (Bugaboo är för dyr, annars hade den varit med bland alternativen.) Det blev en Emmaljunga, mest för att den fanns inne i svart, medan Teutonian bara fanns i fula färger. Den hade kanske funnits i andra färger om vi hade ringt runt till fler butiker, men nu var vi tvungna att ta ett snabbt beslut, så det var bra att ha något att dissa den ena för... Hittills är vi i alla fall väldigt nöjda med vagnen. Men vi har inte hunnit använda den så mycket än, så vi får väl se... Det är möjligt att man kommer att ångra valet av svängbara hjul i vinter, men just nu är det i alla fall väldigt smidigt, särskilt när man ska ställa in vagnen i det trånga cykelförrådet.

1 kommentar:

Anna sa...

Snygg vagn! Vi har en bugaboo men den kan man köpa vinterhjul till det kan man säkert till er vagn också. Fick värsta flashbacksen när du skrev att eran drar stl 44, min son kunde inte ens ha 40 när han kom, men man glömmer fort hur små de var :-)