fredag 7 december 2007

Adventskalender, lucka 7: Saffransbiscotti

Mitt bästa julbaktips är dessa saffransbiscotti. De är perfekta som gåbortpresent. Jag har givit bort dem till släkt och vänner i tre år nu, och de är väldigt uppskattade. Enkla att göra är de också. Förpacka dem i snygga påsar och förslut med ett rött band.

Ingredienser:
2 st

ägg
1,5paket

saffran
100 g

sötmandel
100 g

smör
1 dl

socker
4 dl

vetemjöl
1 tsk

bakpulver

Tillagning:

ca 40 st

1. Hacka mandeln grovt.

2. Vispa ihop saffran och ägg, tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.

3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.

4. Fördela smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 minuter.

5. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar. Sätt in dem i ugnen igen för att torka mitt i ugnen i ca 1 timme i 75 grader varm ugn.

Inga kommentarer: