fredag 2 november 2007

Tuff prinsessa


De flesta småtjejer har nog någon period då det mesta kretsar kring prinsessor. Kanske tycker man som förälder att en prinsessa som passivt sitter i ett torn och väntar på att bli räddad av en riddare är en tveksam förebild för en liten flicka. Då kan man som motvikt läsa Per Gustavssons böcker om en mycket tuff prinsessa. Per Gustavssons prinsessa spelar ishockey, slåss med drakar och räddar prinsar. När hon inte äter prinsesstårta eller inviger broar. Per Gustavsson fick idén till böckerna Så gör prinsessor och När prinsessor fyller år när hans dotter berättade för honom att "Prinsessor kan inte fäktas. De kan bara gifta sig och få barn". Han ville ge sin dotter en annan bild av vad en prinsessa skulle kunna göra.

På sajten www.prinsessor.nu kan man beställa prinsessböckerna och andra produkter med den kaxiga prinsessan. Bland annat kan man köpa en lite annorlunda målarbok. Liksom Jesper Waldersten så gillar Per Gustavsson inte vanliga målarböcker. I prinsessmålarboken uppmanas man därför att till exempel rita dit extra skor i garderoben, eller själv designa prinsessans klänning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej! Vad kul att du har hittat vår prinsessbutik! Målarboken har precis kommit från tryckeriet så jag blev verkligen förvånad att du redan hunnit snappa upp nyheten! På www.alltforbarn.se har vi just nu en tävling där man kan vinna böckerna om prinsessan, om man inte vill köpa dem via oss ;-)

häls Ylva som driver www.prinsessor.nu tillsammans med Per Gustavsson