torsdag 17 januari 2008

Senaste nytt på Moa-fronten

Moas senaste grej är att hon "pratar" en massa. Hur gulligt som helst. Särskilt på kvällarna innan hon ska sova ligger hon i sin säng och låter en massa roliga små ljud. Hon ser verkligen ut som om hon försökte säga något. Man känner sig helt taskig för att man inte förstår vad hon säger haha. 

Sen vi började med den nya nappen har hon sovit i sin egen säng i stort sett hela tiden. Ibland tar jag över henne i vår säng när maken har gått upp på morgonen, men det är mest för att det är mysigt, inte för att hon inte vill vara kvar i sin egen säng. Sovmönstret den senaste tiden har sett ut ungefär så här: sova 3,5-4,5 timmar, äta på ena bröstet, sova 2-3 timmar, äta på andra bröstet, sova 2-3 timmar. Hon har inte haft några problem att somna på kvällarna och hon brukar inte vara vaken under nätterna. Eller om hon är det så är hon i alla fall tyst så att jag får sova... Det funkar toppen. 

En annan ny grej är att hon håller på och grejar med händerna, öppnar och stänger dem och spretar med fingrarna och så. Hon verkar också ligga och titta på sin ena hand helt fascinerad ibland. Hon har dock inte börjar sträcka sig efter saker direkt. Fast maken sa att hon sträckte sig efter hans finger och greppade det två gånger på raken för någon dag sedan, men jag har inte märkt något sådant.

Inga kommentarer: